Review: Verhage, den Haag

Het is nooit eerlijk wanneer je tweede keus bent op een avond als deze. Helaas stond een file in de weg voor keuze 1 vandaag en reisden we noodgedwongen naar frituur Verhage. Deze lag immers dichterbij het stadion waar wij opzoek gingen naar 3 punten later deze avond..


Maar als tweede keus kun je je trainer natuurlijk altijd overtuigen waarom je zelf in de basis-11 moet liggen, bakkend in het frituurnetje. Op naar frituur Verhage dus!

Aangekomen vinden wij een ruime parkeerplaats waar je het eerste uur gratis kunt staan, voor twee beroepsknagers als ons dus prima te doen! We begeven ons door het kleine winkelcentrum onze neus achterna richting frituur.

We treffen een nette zaak aan die meer aandoet als restaurant dan een lekkere ouderwetse knaaghut. Na een lichte twijfel stappen we binnen en zien we dat we net zo goed met de trein hadden kunnen komen. Deze heeft namelijk een station in de frituur! Zolang de medewerkers het spoor niet door de lucht schoppen althans..

We vragen even waar we onze bestelling kunnen plaatsen, en nemen hierna plaats aan een tafeltje. De vriendelijke dame van de bediening schotelt ons een schoon placemat en een setje bestek voor en dan is het wachten op de bestelling.

F. Rickandel roert zijn kont en kijkt even op zijn horloge, redden we de wedstrijd wel? Wanneer onze bestelling klaar is loopt de serveerster eerst een extra ronde door de zaak voordat ze beseft dat wij nummertje 27 waren. Wellicht is dit om de frieten en freecandle iets van zoute zeelucht mee te geven voordat het aan tafel wordt gezet?

Gelukkig is er geen knaagvogel mee vandoor gegaan en we slijpen ons mes en prikken de vork in onze unit. Daar F. Rickandel voor een Javaanse unit gaat, test ik natuurlijk de Speciaal. Kan deze zaak zijn uitstraling overbrengen op de knaagstaaf?

Daar uitgebreid is gekeken naar de presentatie in deze zaak, fancy product foto's en alles. Zie ik gelijk dat er iets niet klopt aan mijn candle. Onbesneden! Dan valt er dus al direct een ster af van de beoordeling. Onbegrijpelijk.

Emoties komen op en ik botvier ze door het besnijden van mijn maagdelijke freecandle. Maar dan kom ik er achter dat er ook belachelijk weinig saus op zit. Wéér een ster kwijt. De freecandle zelf is goed gebakken en zit stevig in zijn jasje, dat dan weer wel. Ik neem een hap van de Javaan en spoel mijn mond met een slok cola.
F. Rickandel knaagt zijn bord leeg en stemt tevreden toe wanneer ik vraag naar zijn Javaan. Een soort sigaar met extra kruiden.

Het station aan huis, de vriendelijke bediening en mooie tent zorgen voor 2 Freecandles, een extra Freecandle voor de Javaan. Dat kan beter.