Review: Sushi Friture Wolder, Maastricht

Het was Sinterklaas avond en daarmee besloten we op strooptocht te gaan. Zouden er ergens nog pakjes liggen die we niet eerder hebben geopend? Samen met F. Em trekken we de duisternis in. We volgen onze neus richting de Belgische grens, het land van de patatten, ajuinen en curryworsten. Al knaagt F. Em liever een boulet. Nadat we al enkele kilometers in de voeten hebben doemt daar aan de horizon wonder boven wolder een neon bord op! Frituur Wolder, testen die hap..


Nadat we deze vreemde toko aandachtig hebben bestudeerd stappen we naar binnen. En wat blijkt, dit is inderdaad geen gewone frituur, maar een sushi frituur. Zouden ze hier dan de wereldberoemde frikansushi bakken!? Helaas, het is gewoon een 2 in 1 zaak, het koppel achter de balie kon vast niet kiezen.

We bestellen dan maar een speciaal, viandel en een kipcorn. Soms moet je ook een beetje variëren toch? Vriendelijk worden we geholpen en we nemen plaats in de ruime zaak.
Terwijl we wachten komt er nog een knaagmeneer binnen gegaloppeerd met de mededeling dat er een deel van zijn bestelling mist. Dat twee in één zaken niet altijd handig zijn blijkt wel wanneer onze bestelling wordt ingepakt ipv aan tafel wordt gebracht. De communicatie achter de bar verloopt deze avond niet helemaal vlekkeloos.. Het zal wel druk zijn geweest?

De bestelling wordt uitgepakt en alsnog op een dienblad gezet. Zouden dit de cadeautjes zijn waarop we gehoopt hadden?

Nee. De viandel heeft iets te lang in zijn cadeauverpakking gelegen en smaakt daardoor sterk naar karton. Als Amerigo (paard van Sinterklaas, red.) maar een betere knaagpeen heeft gekregen vanavond.. De freecandle daarentegen ok van smaak, al houden wij niet van deze uitjes. Die moeten gewoon vers gehakt worden achter de balie en niet uit een zak komen want daar lijkt het op. Strooipiet vergat ook even dat hij met uien strooide en niet met pepernoten. Een venijnige na smaak gegarandeerd dus. De kipcorn? Geen boulet maar wel goed te knagen volgens F. Em. Al met al gokken we dat ze hier niet hun beste dag hadden vandaag, wellicht komen we nog eens terug.

Onze voorlopige beoordeling komt uit op 2 Freecandles. Magertjes, maar dat geeft ruimte voor verbetering.