Review: Snackbar ‘t Huikske

01-07-2018, Een historische dag in Sittard.
Exact 50 jaar geleden fuseren Fortuna 54' en Sittardia in Fortuna Sittard. Om dat te vieren trokken we naar het centrum van Sittard. In aanloop naar het moment dat de klokken 12 keer hun bellen laten rammelen, rammelt de tap in het Hophuys op de Markt enkele goede gouden schuimkragen in ons glaasje. Daar we voorzichtig plaatsnemen aan de rammelende zittafel, worden herinneringen opgehaald aan het vorige feest dat er te vieren viel in Sittard. U kunt wel raden wat de reden is van de rammelende tafel.. Het is een weerzien van kameraden met een gezamelijke liefde. Echter is er ook nog een andere liefde die mijn maag doet rammelen..
U raadt het al, een Freecandle!

Nadat we onze kelen hadden gesmeerd en de donkere nacht hadden verlicht, trokken we terug naar de Markt. Op de hoek nabij de Hollande zag ik in mijn ooghoek een frikanpaleisje zich verschuilen in de nacht. De gevelreclame stond al in slaapstand, maar binnen was beweging te zien! Nadat ik het glaasje schuim achterover had geslagen rukte ik op naar Snackbar 't Huikske. Een originele naam voor een frituur die op een hoek ligt. Binnen stonden enkele mede liefhebbers met een rammelende maag en de frikandellen vlogen dan ook rijkelijk in het rond.
Een eerste indruk, nette tent, sfeerverlichting, vriendelijke bediening en zeer belangrijk: een duidelijke kaart aan de muur. Daar we niet vies zijn van het testen van een nieuwe frikandel, viel mijn oog al snel op de Frikandel Akropolis. Na het raadplegen van de ingredi├źnten bij de eigenaresse werd deze uiteraard besteld. De Akropolis bestaat uit een frikandel met tzatziki, chilisaus en uitjes. Zou deze combinatie de frikandel naar grote hoogte brengen zoals zijn naam zegt?

Na enkele minuten te hebben gewacht werd mij de frikandel voorgeschoteld. Goed doorbakken en een mooie saus verdeling. De eerste hap werd genomen en gelijk stond ik een tree hoger richting de Akropolis. Wauw! De stevige bite van de frikandel in prachtige balans met de zachte gloed tzatziki en pittige afterbite van de chili en ui. Als het frikanbakje van aardewerk was had ik hem uit respect op de grond kapot gegooid!
Helaas was deze van plastic en prikte ik mijn vorkje er doorheen..

We beoordelen deze Frikandel Akropolis met 4 Freecandles!