Review: Snackbar Stuut, Voorburg

We zijn in Voorburg beland, eens kijken of hier iets te knagen is! Maar Voorburg, houdt dat in dat de saus op, achter of voor de candle ligt? We gaan het uitzoeken! Op een steenworp afstand van het station vind je de Stuut. Een vrijstaand knaagpaleis met een authentiek interieur. Bij binnenkomst worden we met een mooi Haags accent vriendelijk begroet; "Goeiemiddag hereh, ken ik jullie hellepe?''


Jawel! We bestellen 2 porties friet en uiteraard een staaffie speciaal. We nemen plaats en er komt meer volk binnen, locals zo te merken, en verhip, een knaaghond! Zenuwachtig ruikt hij aan de grond en aan een stoelpoot, die verdacht veel op een freecandle lijkt! De hond ziet er wat oud uit dus misschien vergist hij zich. Er komt nog een man binnen, die een waslijst aan eten besteld. "Kaassoufleetje, twee frikedelletjes, bamiblokkie, en twee patat pinda."

Ondertussen is onze bestelling klaar en tot onze grote verbazing klopt de verwachting niet met de naam Voorburg, de saus ligt er niet op, voor, achter of naast, nee ... eronder! Een candle zonder snee op een bedje van saus en uien. Het is eigenlijk net alsof je hem op z'n kop eet.

Een wat onbekende techniek, maar toch is het niet verkeerd. Blijkbaar is het traditie in Voorburg. De smaak is goed, de candle kruidig en vriendelijke mensen. Eigenlijk valt er gewoon niks over te zeggen.

Dankjewel aan de Stuut voor deze op z'n kop test ervaring, we geven jullie 3 candles!