Review: Smullers, Maastricht

Op deze zonnige maar koude dag trekken we de stad in opzoek naar een tent die we nog niet hebben getest. We proberen de nieuwe blokkendoos (?) van Musti op het stationsplein. De gouden letters aan hun nieuwe onderkomen doen even vermoeden dat er ook goudbruine staven zijn te krijgen, verstopt in één van de opberghokjes die aan hun hut zijn vast gekit. Helaas, geen succes. Dan maar naar Smullers!


Smullers, sinds jaar en dag bezetten ze een prominente plek op Maastricht Centraal. Als een bunker staat hij daar. Dat zie je er helaas ook wel aan af. Een nieuw likje verf, kitrandje hier en vloertje daar zou geen kwaad kunnen. Het geeft daarentegen wel dat authentieke gevoel dat een snackbar moet hebben. Zolang de candles maar modern smaken natuurlijk..

Dat je deze bunker eerst maar eens moet zien te betreden blijkt wel wanneer boze conducteurmeneer ons toeschreeuwt dat we hier niet mogen lopen met onze fiets?! Hij blaast nog net niet op zijn fluit. Maar dat niet alleen de Smullers hier al eeuwen zit blijkt wel uit het stoom dat uit zijn oren komt. Vast een schepje teveel kolen in zijn koffie gehad deze ochtend.

We negeren deze vervelende knipmeneer en betreden het knaagpaleis. Hier worden we gelukkig wel warm welkom geheten, zo hoort het. C. Andle fluistert me toe dat ook de bakmevrouw hier al heel lang werkt. Vast een vrouw met hart voor haar zaak en candles. Een goed teken! We bestellen twee speciaal en wachten al observerend af.
We spotten een wisselautomaat en een mooi knaagkoppel aan de staantafel, they know what's good!

Na een gezonde wachttijd komen daar onze candles. De vriendelijkheid spat ervan af en we krijgen nog een extra kortingskaart, wat een gulheid! Dat er niet wordt bezuinigd in dit prille nieuwe jaar blijkt wel aan de goeie streep curry en mayo. Net niet over het randje, daar houden we van! Dit gecombineerd met een kwak uitjes geeft ons goeie moed voor het verdere verloop van dit jaar. De toon is gezet. De candle vertoont hier en daar wat kleerscheurtjes maar is goed van smaak. En door de spiegel aan de statafel kun je je knaagtechnieken goed oefenen! Vergis je wel niet door in de spiegel te prikken met je vorkje..!

We beoordelen deze bunker met 3 Freecandles. Lekker.