Review: Sjefke’s Big Snack, Bunde

Vandaag was het tijd voor een nostalgisch knaagmaal. Vele paddestoelen, schildpadden, vleesetende planten en ander gespuis werden hier verorberd en gesloopt. Op de Nintendo wel te verstaan, tegenwoordig verorberen we Freecandles. Tijd om een reis terug in de tijd te maken..


F. Rickandel trok erop uit in zijn tank en met zijn ogen dicht wist hij Sjefke te lokaliseren. Of hij zijn neus volgde of dat dit level simpelweg in zijn brein is geprint laten we in het midden. Over levels gesproken, toen Rickandel en ik hier vroeger kwamen was het vechten om de controller. Terwijl onze ouders de bestelling plaatsten, plaatsten wij ons voor het kleine tvtje, aangesloten op de NES. Snorren hadden we nog niet, maar we voelden ons als Mario en Luigi die zich door een wereld van knaagmonsters worstelden. Waar je nu een bril opzet om even af te schakelen in een andere wereld, zorgde destijds de frituurlucht en gekke paddestoelen voor een ongekende beleving.. Was er al een ander gezin binnen, dan moest je je beurt afwachten en snel de Panorama zoeken tussen de Leesmappen.

Ondertussen is Sjefke al tig jaren geleden overgenomen door een nieuwe eigenaar. De naam Sjefke hangt vandaag de dag gelukkig nog steeds aan de gevel en zo blijft de legende voortbestaan.

De NES is helaas niet meer te vinden in deze zaak, maar de jeugd van tegenwoordig zit toch vastgeplakt aan hun veegplank. Voor de ouders is er gelukkig nog wel de Leesmap, en dus grijpt Rickandel snel de boekjes die hij thuis niet heeft.

De zaak zelf heeft een facelift gekregen en doet nog steeds aan als een gezellige tent. Daar gaan namelijk veel cafetaria's de mist in. Bij Sjefke voel je je altijd welkom!

Rickandel plaatst zijn bestelling en neemt plaats op een overzichtelijke plek in de zaak. Hij weet namelijk dat hij precies voor de drukte binnen was. Zodoende heeft hij geen last van de knaagfile die zich al snel naar binnen wurmt.

Het valt hem op dat de eigenaar de gehele avond als een piloot aan de knoppen zit. Hij verliest zijn badderende snacks geen moment uit het oog en gaat alle bestellingen af alsof zijn leven ervan afhangt. Wat een dedication!

Ondertussen zorgt de rest van de bemanning voor de ontvangst en afhandelijk van alle bestellingen. Je proeft gewoon de teamspirit in de lucht!

Terwijl Rickandel de laatste pagina van de Panorama omslaat is zijn bestelling klaar. Hij worstelt zich door de knaagfile, laat zijn portemonnee op tafel liggen en neemt de bestelling in ontvangst.

"Hij verliest zijn snacks geen moment uit het oog en gaat alle bestellingen af alsof zijn leven ervan afhangt."

Terwijl ik mij haast naar daar waar de grote test gaat plaatsvinden, neemt Rickandel de bestelling in ontvangst en zet ook hij mars terug naar zijn knaagbasis. Daar aangekomen ben ik amper binnen of de knaagjeugd vertelt mij direct waar ik plaats moet nemen. Uiteraard willen ook zij getuige zijn van deze beoordeling en het liefst op de eerste rang.

Rickandel had mij in aanloop naar deze test een retorische vraag gesteld. Dat antwoord moet iedereen die mij kent ondertussen kunnen dromen. Zelfs mijn knaagneefjes en nichtjes weten dat! Gelukkig had hij zich niet vergist en werd mij een frikandel speciaal voorgeschoteld.

Het viel mij direct op dat deze candle besneden was afgebakken, helemaal prima! Dat zorgt voor een lekker knapperige bite. De saus prima in verhouding, bij de uitjes lijkt het alsof deze uit een verpakking komen. Het mag allemaal iets grover. Dan de staaf zelf, prima van smaak, echter iets te lang gebakken. Daarmee verliest hij zijn goudbruine jasje en kan deze unit doorgaan voor 4 Freecandles.

Scoor nu je Frikanmuts voor de koude winterwandelingen naar je frituur!