Review: Philips Stadion, Eindhoven

Eindhoven, daar hebben we goede ervaringen mee! Brabantse gastvrijheid, die kennen we van @frituur_cultuur. Gezelligheid, bier en iets te knagen. Een beetje zoals we thuis gewend zijn maar dan anders. Vandaag werd het helemaal anders, want vandaag mochten we per combi regeling naar Eindhoven afreizen voor het testen van een broodje frikandel..


Dat het daar niet bij blijft vandaag blijkt wel aan het opleggen van een alcohol verbod tijdens onze heen reis en verblijf in Eindhoven. Een verbod voor het testen van een lokale candle. Een tweemaal trekken van een nummertje voor de auto combi knagers, en de geweldige ontvangst in Eindhoven. Aangekomen in Eindhoven rijden we gelijk file. Blijkbaar hebben er meer mensen honger op deze mooie zondag.

Terwijl we ons al lichtelijk zorgen beginnen te maken dat we de start van de knaagwedstrijd moeten gaan missen speelt er zich op het stadionplein nog een erger tafereel af. Frituur_Cultuur heeft voor ons een speciaal besteld, maar deze is onbesneden en begint onderkoelingsverschijnselen te vertonen door onze vertraagde aankomst.

Met een slakkengang komen we aan bij het stadion waar we welkom worden geheten door de bereden ridders van de bruine knaagstaaf. We worden de wachtrij in gedirigeerd en lopen zo onze staaf mis. Het enige gastvrij onthaal wordt ons zo door de neus geboord.

Dat blijkt wel wanneer we tot onze verbazing in de volgende belachelijke file belanden. Ze vinden het nodig ons d.m.v. een dubbele check de eerste 15 minuten van de wedstrijd te laten missen. Blijkbaar zijn ze bang voor rookuien, ketchupspandoeken o.i.d. Wanneer we dan eindelijk het stadion mogen betreden wacht ons een kaal trappenhuis richting onze tribune.

Wat we vervolgens aantreffen is vreselijk. Alsof we zelf in een frituurmandje plaatsnemen waarbij wij onder het oog van 30duizend als toneel fungeren. De oe's en a's volgen dan ook alleen wanneer er weer een bitterbal in het netje ligt.

De sfeer verzorgen we dan ook maar zelf. Gelukkig is het snel rust en begeven we ons richting buffet voor het testen van een broodje staaf. Uiteraard zijn ook de prijzen belachelijk. Met frisse tegenzin nemen we toch maar een unit mee terug naar boven. Aan de staaf is gelukkig niet veel mis, het broodje wel wat slapjes. We blijven hopen op de dag dat we een speciaal kunnen bestellen in een stadion..

Terwijl we onze ogen sluiten, nemen we een slok van onze cola, en stellen ons voor dat het een koude schuimkraag is. Dat spoelt zo'n staaf toch veel lekkerder weg, niet? We zien nog vier bitterballen in het netje vliegen waarna het publiek wegdruipt voordat ze hun helden van vanavond hebben kunnen bedanken voor de show en de discolampen schijnen over een lege dansvloer..

Dat we na afloop nog een uur in de frituurlucht mogen blijven wachten vergeten we maar even.. I wanna go home.. In de bus wacht een lekker koud Brandje.

Philips Stadion, Eindhoven, 1 Freecandle.