Review: Oranje Bar, Sanur (Bali)

De echte echte snackbar Oranje Bar in Sanur, Bali. Een snackbar waar nog echt een bar in zit. Waar je de Hollandse pilsjes kan weg tikken onder het genot van een verse huisgemaakte frikandel speciaal maar dat niet alleen als je in de ring of fire zit en trek hebt in Hollandse snacks ben je hier op het juiste adres!

Van kroketten tot gehaktballen, van stampot tot appelmoes maar ook de enige echte frikandel waar wij natuurlijk voor kwamen! De tocht begint in het westen van het eiland na een lange tocht op de scooter dwars door het eiland en vele omkopingen en aanhoudingen van de lokale agenten bereiken we onze bestemming in Sanur.

De Oranje Bar is een klein bruin kroegje een stijl van Balinese warungs en bruine kroegen samen! De eigenaar staat voor de zaak en verwelkomt ons vriendelijk, hij ziet natuurlijk zijn mede Nederlanders en helpt ons graag. Na wat wilde gesprekken over de echte snacks, sauzen en Hollandse producten die we missen krijgen we wat dropjes aangereikt. We leren dat Rogier zijn Hollandse snack zelf maakt, want importeren dat kost teveel, zelfs de currysaus wordt zelf gemaakt. Maar we bestellen 2 bier, een frikandel speciaal en een patat speciaal. Hebben we toch wel verdiend na deze tocht. 

Maar daar is die dan een goeie huisgemaakte frikandel zo krijg je ze bijna niet in Nederland meer. De luchtvochtigheid is 90 procent hier maar dit heeft geen betrekking op de volle smaak van de 100 procent echt frikandel.

De zelfgemaakte curry smaakt goddelijk zoals de vele tempels op dit eiland. De uitjes zijn fijn gesneden zoals de rijst wordt geoogst met detail! Deze snack wordt niet geserveerd in een bakje maar op een porseleinen bordje zoals het verdient!

Alle elementen van het eiland zitten erin verwerkt, de buitenkant is krokant als de koraalriffen voor de kust, het open ruggetje als de aardbevingen die de regio teisteren, de uitjes als de witte rijst en de saus die als een vulkaan explosie over de frikandel neerslaat!

Bovenal was dit een toppertje en een aanrader! Ik kan niet wachten om terug te gaan naar deze heerlijke bar.

Ik beoordeel deze staaf met 5 Freecandles!