Review: Mc Dönerbox, Maastricht

Het zijn roerige tijden, donkere dagen, lege straten. Er ligt iets op de loer, maar niemand weet het fijne. Veel hutten zijn gesloten, al zijn sommige nog open. Bestel via een app of door een loket, roep wat je wilt hebben uit het vet..

Rijen dik voor een tuin in Amsterdam. Maar niet bij de kok en zijn koekenpan. Veel zaken in onzekerheid, klanten blijven weg. Maar wij niet. We spreken af bij de klok, je hoort hem haast tikken! Ook de regen tikt, op het Vrijthof. In de verte een paar schimmen. "Waar gaan we heen?" vragen we ons af.. Één voor één strepen we de hutten door die we al getest hebben.. Onze vrienden van Kebab Point zijn vandaag gesloten en Friedt hebben we pas gedtesdt.. "Mc Donerbox, hebben die staven?!" We stappen op de fiets met goede hoop..

We parkeren onze tweewieler en worden begroet zoals altijd. Oprecht de meest vriendelijke knaagbakker van Maastricht! In normale tijden word je altijd welkom geheten met een groene fruitschaal, voor je aan de bruine begint. Een bord vol meloen, druiven, u noemt het.

Image
Image
Image
Image

Vandaag bestellen we eens wat anders in plaats van een kapsalon of donerbox. Twee staven speciaal aub!

Terwijl we wachten komt de ene na de andere knager aan, allemaal netjes in de 1,5m afstand polonaise wachtend tot ze hun bestelling mogen plaatsen. Ondertussen scouten wij vast voor een geschikte knaagplek.

We spotten een verlaten bushok onder een knipperende lantaarn, bijna apocalyptisch. "Vrienden", klinkt het vanuit het loket. Gelukkig, even waanden we ons op een andere planeet. Onze bestelling is klaar en we strompelen naar het bankje aan de overkant. Je kunt een meeuw horen schijten, zo stil is het om ons heen. Gelukkig laat MC Döner ons nooit in de steek en warmen we ons op aan onze kano bruin fruit. Helaas geen knaagvork maar een gewone. Dat iemand hier een staaf besteld komt dan ook niet vaak voor, dus we snappen het. De staaf zelf? Hij lacht ons even vriendelijk tegemoet als MC Döner en zonder een woord met elkaar te wisselen verdwijnt hij in onze maag.

5 Freecandles!

Image