Review: Lunch Factory, Brussel

Wekenlang werd ernaar uitgekeken en getraind in aanloop naar deze knaagwedstrijd. Vandaag kwamen alle elementen samen..


Een heuse volksverhuizing vond plaats, bergen werden getrotseerd, wijn werd verorberd. Een bodem waar men U tegen zegt werd gelegd. Van Maastricht naar Mirabel aux Baronies en terug via Parijs en Brussel Zuid meerden we aan bij de Lunch Factory in Brussel. Maar waarvoor vraagt u zich af?

De Mitraillette.

Een god onder de snacks. Een warlord op de battlefields der snackclashes. Een unit die je een week later nog in je maag voelt zitten. Een samensmelting van smaken. Een stokbrood met sla, frikandel, friet en samoerai saus.
Dat vrienden, is de mitraillette!

Bepakt met een rugzak vol vuile was enterden wij de Lunch Factory. Op loopafstand van Brussel Midi. Een mooie zaak op het eerste oog!

We werden vriendelijk ontvangen en bij het plaatsen van onze bestelling reageerde de medewerker als volgt:

De unit.

We namen plaats aan het tafeltje en lieten onze ogen rollen toen onze Rambo de Mitraillette voor ons neer liet ploffen. Het blijft een apparaat waar je iedere keer opnieuw van versteld raakt.
Het is gebruikelijk dat je zelf de frieten toevoegt aan het brood en de verdeling naar eigen wens invult. Perfect! Zo blijven de frieten knapperig tot het laatste moment en blijft de garnering vers. De frikandel wordt doormidden in het brood gelegd op een bodempje gemengde sla.

De beoordeling.

Uiteraard pleuren we alle frieten op het brood want wat hadden we een honger! Na een week Zuid Frankrijk konden we wel een complete Menhir op. Obelix zou dan ook trots op ons zijn!
Het brood prima gebakken, de frikandel op temperatuur en meer dan prima gebakken. Frieten goudbruin en Belgisch, wat wil je meer? Een laagje verse sla, en ook die was present! De saus zorgt voor de juiste pittige bite die de balans brengt met het groen en brood.

Dames en heren, we beoordelen dit knaagbrood met 5 Freecandles!