Review: Kees Kroket, Helmond

Vorige week was de redactie in Helmond. Je vraagt je af waarom? Nou lieve knagertjes, omdat er getest moet worden, óók in Helmond!

Bij binnenkomst in deze Brabantse parel wordt meteen de Frikanradar aangezet, en jawel hoor.. meteen bingo! We worden richting De Veestraat gestuurd. En wat zien we daar..? Kees Kroket! Betekent dit dat er alleen 24 kroket varianten te knagen zijn??
 
We keken op het menu, maar er was geen freecandle special te bekennen. Wel staan er twee losse staven op de kaart voor €2,50. Dan zullen we Kees maar even raadplegen. Tenzij 1 van de 2 bakmevrouwen luistert naar de naam Kees, zijn we bang dat hij ergens anders kroketten aan het bakken is.. Want hij is nergens te bekennen.
ImageImage
Image
“Hallo wat mag het zijn?”, vroeg de linker bakmevrouw. We bestellen het logische recept en we nemen plaats aan een tafeltje. Alleen zitten we niet alleen aan tafel, Kees schuift gezellig aan! Nou ja, gezellig? Er komen niet veel woorden uit deze leuning en hij houdt zijn poot stijf. Terwijl we op de bestelling wachten, vliegen de frietjes champignonsaus over de knaagbalie, is dat een ding hier in Helmond? We dromen weg bij het idee van een champignon staaf..
 
Redelijk snel werd de bestelling gebracht. Een goeie saus verdeling, inkeping voor het bakken, steady in z’n bakje, geen slappe hap dit. Alleen dit zal niet aan Kees en zijn bakmevrouwen liggen maar kom op,  een houten knaagvork? Serveer er dan op z’n minst een slijper bij want dit werkt gewoon niet. We zien het steeds vaker helaas. Voor ons een no-go. Zeker wanneer je ergens binnen knaagt wil je gewoon een stevige knaagvork.
 
Al met al geven we deze unit 3 Freecandles.
Wellicht scoren ze hoger als Kees zich niet vermomd als stoel.
Image