Review: Frituur de Kommel

Een weerzien met een oude bekende locatie. Dat roept herinneringen op. Positieve? Dat kunnen we ons niet meer goed herinneren. De service was altijd prima, het eten werd meestal verorberd in een niet zo nuchtere staat.

Frituur de Kommel, het bord aan de gevel doet anders vermoeden, maar het is nog steeds dezelfde frituur dan jaren geleden. Waar af en toe de lambrisering en de reclame bordjes worden vervangen, liggen de gehaktballen van oma nog steeds in de vitrine. Één ding valt ons echter wel gelijk op, namelijk het terras. Die hebben we niet eerder gezien. De klassieke parasolletjes en eenvoudige tafeltjes stralen frituur uit. Daar houden we van! Wanneer we binnenkomen zien we dat de snack automaat leeg is, maar de vitrine vol ligt.. Gelukkig!

Dat ze een terras hebben wilt echter nog niet zeggen dat je het ijskoude biertje ook voor de deur mag nuttigen, helaas! Dan maar een fris blikje cola bij onze friet mayo en frikandel speciaal. We plaatsen onze bestelling en nemen plaats aan de kop van de Brusselsestraat. Daar waar je in de Middeleeuwen door de Brusselse Poort richting Antwerpen of Hasselt kon reizen voor een Belgische aardappel, knagen we nu een Freecandle speciaal.

Alsof we sinds de Middeleeuwen geen candle meer hadden geknaagd zetten we onze vork in de unit die ons wordt voorgezet. Maar dat klinkt makkelijker dan dat het was..! Door een onstabiele tafel prikken we met enige regelmaat langs onze staaf van genot, jammer! We laten ons niet uit de Poort slaan en knagen stevig door.

De saus en uien goed van smaak, maar overheersen lichtelijk de smaak van onze knaagstaaf. De kwaliteit van de staaf zelf? Goed te doen.

We beoordelen deze Freecandle met 3 Freecandles.