Review: Frituur Christ, Breda

Met een ontzettende kater en amper tijd voor ons schoonheidsslaapje gehad te hebben, stapten we deze mooie zondagmiddag in bij F. Rickandel. Op naar Breda, er konden namelijk maar liefst 8 punten worden gescoord!


Terwijl ik langzaam wakker werd, verscheen ook M. Weurs ten tonele. Amper bekomen van mijn eigen avonturen die afgelopen nacht, wist Weurs onze wenkbrouwen doen veranderen in krulfrietjes met een verhaal dat hij zelf ook nog niet helemaal had afgesloten. Je had erbij moeten zijn geweest zeg maar..

Enfin, we gingen deze zonnige zondag richting Breda. Een avondje NAC overdag, en uiteraard moest er ergens een candle worden getest!

Aangekomen in Breda, trokken we met een dikke 500 andere Zuiderlingen ten strijde om de eerste drie punten van de 8 binnen te harken. We schreeuwden onze stem knaagklaar en klopten op de ramen tot we de blaren op onze handen hadden staan. De nodige halve liters werden weggetikt en om ons heen werd flink geknaagd.

Toen ik halverwege voor een refill en wat te knagen ging, stond er nog een flinke rij voor me. Een bar met de uitstraling van een gevangenis als bestemming. Verschrikkelijk! Dat dit het ergste uitvak van Nederland is om in te belanden bleek wel toen ik eenmaal aan de beurt was. De frikandellen waren op..! Heel naar is dat wanneer je net een kwartier hebt staan wachten.. Om het over dat aquarium maar niet te hebben. Desondanks wisten we dankzij onze frikanwarsongs de bitterbal drie maal in het frituurnetje te leggen en dus de drie punten binnen te harken!

Nadat we al toeterend de arena verlieten, werd door alle vreugde even vergeten dat we nog een candle moesten testen. Vlug werd het stuur omgegooid en voerden we de coördinaten in van Frituur Christ.

Deze zaak werd ons door vele inwoners en kenners aangeraden als dé frituur van Breda. Ook online overigens alleen maar lovende recensies. Dit moest dan ook wel de kroon zijn op ons middagje NAC.

We parkeerden onze tank en zetten te voet koers richting dit paleis. Onderweg leegde de een zijn blaas en de ander zijn kanalen nog even om met een lege bodem aan ons knaagfestijn te beginnen. Hier hadden we namelijk al de hele dag naar uit gekeken!

"Door vele inwoners en kenners aangeraden als dé frituur van Breda."

De eerste tekenen waren goed, een prachtige zaak, vriendelijk volk zowel in als buiten de zaak. En bovenal, een terras aan straat. Heel mooi. Onze bestelling werd op een notitie blok genoteerd en we wachtten onze bestelling in alle rust af. Eenmaal klaar namen we de bestelling aan en namen we plaats aan de tafel.

Ik zag het al direct, dit ga je niet menen dacht ik.. En ja hoor, dit is er weer zo ene. Jezus, hoe vaak moeten we het nog duidelijk maken? Op een frikandel speciaal spuit je een streep CURRY, en geen ketchup. Bah. En zo zonde, want met de juiste samenstelling had deze candle zomaar 5 punten kunnen scoren.

Eigenlijk verdient deze nu überhaupt geen beoordeling, maar voor de moeite en onze overwinning eerder vandaag dan toch maar 3 candles. Doe er wat aan Christ!