Review: Frikandel Speciaal Pizza, Lidl

We trekken onze slaapzak uit en klappen het campingstoeltje in. Gelukkig lagen we al sinds de aankondiging voor de deur en zijn we binnen voordat alle andere knaagpiraten het schip enteren. Deze pizza is als een onbewoond eiland vol goudbruin geluk begraven op een geheime plek. Welke onbekende smaakcombinaties gaan we trotseren? Hoe is de presentatie? En bovenal: Hoe is de smaak?! Het avontuur begint hier...

Enkele weken geleden kwamen we in contact met de Laaidel, en wisten ze ons te vertellen dat er iets moois zat aan te komen. Op het moment van dit schrijven weten we natuurlijk allang wat deze schat in zijn kistje heeft.. De Frikandel Speciaal Pizza! Niet nieuw in de wereld van de staven knagers. Wel nieuw bij het grote publiek. Reden voor de supermarkt gigant om tijdens hun 'Hollandse' week eens een goede knaagtopper op de markt te brengen!
De knaagfrisbee werd groots aangekondigd en zo parkeerden wij onze frikantent en campingstoel voor hun deur. Toen vroeg in de ochtend de poorten naar de hemel werden geopend snelden wij naar binnen. Uitgehongerd dat we waren injecteerden we een halve euromunt in het stalen schip waarmee we dit voor ons onbekend terrein te lijf gingen. We trotseerden 0 klanten en 0 knaagvogels om direct te stuiten op de enige eindbaas van vandaag: P. Nokia. De defender van de goudbruine frisbees. De Don Frituri. De heerser van het goudbruin. Hij zou zijn schat niet zomaar prijs geven aan de zojuist gearriveerde knaagkapers..

Maar deze knaagkapers kwamen natuurlijk niet onvoorbereid aan op het toneel. Ze wisten de Lidl een frikaninwisselplakaat, goed voor 5 frisbees, afhandig te maken. En zo nodigden ze een compleet knaagpeleton uit om samen deze frisbees te lijf te gaan. Messen werden geslepen, flessen wijn ontkurkt. De Italiaanse vlag werd gehesen en de oven werd voorverwarmd. Op 220 ºC.

Nokia was even verbaasd toen we aan de hand van onze schatkaart de Frikanpizza's hadden opgegraven, maar gaf zich snel gewonnen. En zo marcheerden we door richting de kassa. Onderweg werd er nog even geïnformeerd of er Italiaanse tafellakens voor handen waren, dat bleek niet zo te zijn. Dan doen we het wel met theelichtjes en een flesje rood.
Bij de kassa aangekomen werd even gevraagd naar het aantal volgers voordat we onze weg mochten vervolgen. En zo stonden we met onze troffee weer in de buitenlucht.

Terwijl we onze pizza's in onze fietsmand vouwen komen er er een viertal knagers uit de naastgelegen frituur gewandeld. "Hebben jullie ook frikandellen?" vragen we geïnteresseerd.. "Nee" is het antwoord, ze waren zich aan het voorbereiden op de pizza later die dag. Als ze er dan nog zijn natuurlijk..!
Thuis aangekomen stapelen we onze pizza's als een Jenga toren op het aanrecht en ontpoppen we ons flesje wijn. Duidelijk is dat deze even op adem moet komen en dus trekken we er maar even een Finkenbrautje naast open. Ook wij moeten even op adem komen namelijk. Daar langzaam steeds meer leden van ons testpanel binnendruppelen verwarmen we ook maar vast ons oventje voor. Is toch weer eens wat anders dan de pan aanwikkelen!
Uiteraard zijn we ondertussen al bezig deze review in elkaar te Jenga-en en tikken we met uiterste concentratie de ingrediënten lijst over. Wat een lap! Zo lezen we bijvoorbeeld dat er tafelzout gestrooid is bij het samenstellen van deze frisbee. Toen we de frisbee van zijn verpakking ontdeden gebeurde dit op de grond. De smaak zal toch wel hetzelfde blijven?

"Zet de frikanpizza op de grond en het tafelzout is geen tafelzout meer.."

"Er komt gelijk een speciaal luchtje onze neus binnen glijden."

Aangeschoven aan de tafel pinken we allemaal een traantje weg bij het lezen van het kaartje van Sascha. Ingelijst en wel zodat Sascha er ook een beetje bij is vandaag.
En dan het moment waarop we de knaagschijf van zijn plastic slaapzakje ontdoen.. Wauw, er komt gelijk een speciaal luchtje onze neus binnen glijden. Precies zoals een frikandel speciaal! Dat is al een plus natuurlijk. De presentatie van de schijf wijkt wel een beetje af van de doos, daar de saus al gemengd is en we niet die mooie krulslierten mayo over de candles zien. Is ook niet te doen natuurlijk. Er liggen 5 halve staven op de schijf, badend in de gemixte saus met een mooie uiverdeling. Dat komt neer op 2,5 frikandel per pizza. Meer dan wat een gemiddelde persoon opkrijgt zou je zeggen. En dan ook nog het deeg. Het deeg is trouwens vrij dun en heeft meer weg van een Turkse Pizza. Zou hij ook zo smaken?

Of hij ook zo smaakt, dat beslissen we vandaag met een testpanel van maar liefst 7 man sterk. Uit alle windstreken zijn ze vandaag aangemeerd. Zo hebben we te gast aan tafel: G. Orgio, S. Olo, D. De Meeuw, K. Asperge, F. Ontein en L. Evis. We gaan ze natuurlijk niet allemaal aan u voorstellen, daar gaat deze review niet om. Echter is er wel een speciale tester aanwezig, en wel G. Orgio. Orgio heeft namelijk de benen genomen uit Engeland toen hij hoorde wat hier vandaag ging gebeuren. Dat lijkt me een legitieme reden om je land te verlaten, niet waar?
Met Orgio in ons midden hebben we dan ook echt een onbevooroordeelde knaagstaaflaptester erbij! Zijn wenkbrouwen fronsten een beetje toen hij zag waar hij nou eigenlijk precies voor hier was, de lucht die uit de verpakking kwam liet hem even wankelen. Alsof hij uit het veld was geslagen ging hij even op het balkon een luchtje scheppen, heimwee?

Het moment supreme.

De deur naar het zojuist klaar gebakken goudbruin wordt geopend. Een beetje emotioneel worden we er wel van. Hier hadden we natuurlijk lang naar uitgekeken. We schuiven de plaat op een bord en tillen hem voorzichtig naar tafel. Als een stel knaagvogels keek iedereen naar wat er zojuist voor hun neus werd gezet. We hebben nog geen foto gemaakt en D. De Meeuw heeft zijn vork er al insteken. Eventjes wachten nog Meeuw!

We schenken ons glaasje rood in, kijken elkaar diep in de ogen aan en enteren ons schip. Aanvalluhh!!

"Als een stel knaagvogels keek iedereen naar wat er zojuist voor hun neus werd gezet."

"Verassend fris op een warme avond."

Mijn hemel, wat isie goed. Het is gewoon echt een speciaal die je naar binnen schuift. Maar dan met een knapperige bodem. Is het een Italiaanse pizza? Niet echt, hiervoor mis je de rode bodem en de kaas. Gelukkig hebben we de vlaggetjes nog. Maar wat is het dan wel? Zoals al eerder geschreven, een soort Turkse pizza. Dun, knapperig en een goede smaak. Net genoeg om de candles te dragen naar je maag.
Dan hebben we de saus. De Lidl vermeldde het al bij hun aankondiging: met de enige juiste currysaus van Hela. Een betere keuze kun je in onze ogen niet maken. Deze gemengd met mayo kan prima door voor een speciaal. De uitjes? Dit vinden we wel bijzonder eigenlijk. Ze komen bevroren bij je aan, ontdooien en worden daarna tentoongesteld aan een immense hitte. En toch smaken ze heerlijk vers en zijn het de sterretjes aan de hemel. Verassend fris op een van de warmste oktober dagen ever. Maar dan op je bord. Voor je neus, in je maag.

Het testpanel knaagt vandaag maar liefst 5 lappen weg. En allemaal zijn ze identiek van smaak en presentatie. Dat is best knap. Het is soms even lastig snijden wanneer je hem als een pizza wilt verdelen in punten. Dat zorgt ervoor dat de ene knaagvogel soms wat meer heeft dan de ander zou je denken. Maar op het eind van deze test moeten De Meeuw en ik toch echt ervoor zorgen dat ook de laatste stukjes van het toneel verschijnen. Iedereen zit namelijk helemaal vol. En dat is een goed teken!

Kom op Freecandle, zullen jullie nu wel denken. Maar wat vinden jullie er nou echt van? Welke score krijgtie? Lees niet langer, de Frikandel Speciaal Pizza van de Lidl weet een gemiddelde te scoren van maar liefst 4 Freecandles!
En dat is een uitmuntende score.

Tot de volgende knaagreview!
xxx

Frikandel Speciaal Pizza
Pizza deeg belegd met frikandellen, een saus van curry en uienblokjes, voorgebakken, bevroren
Ingrediënten: Frikandel 46% [Kippenseparatorvlees 64%, rundvlees 10%, drinkwater, paneermeel (TARWEbloem, gist tafelzout, drinkwater), uien, tafelzout, specerijen (bevat: peper, muskaat), rundervet, SOJAeiwit, bouillon (gehydrolyseerde plantaardige eiwitten (koolzaad-,maïseiwit), tafelzout), antioxidant (ascorbinezuur)], Pizza deeg 31% [TARWEmeel, water, zout, zonnebloemolie, gist, specerij], saus van curry ketchup 16% [tomatensap, suiker, dextrose, zout, kerrie (MOSTERDmeel, peper, paprika, chili, kruidnagel, specerijen), azijn, gemodificeerd maiszetmeel, voedingszuren (citroenzuur), verdikkingsmiddelen (johannesbroodmeel, guarbloem), kruiden (SELDERIJ), zuurtegraadregelaar (natriumlactaat), smaakversterkers (mononatriumglutamaat), KWARK, ROOM, KIPPENEI-eiwit, tomatenpuree, paprika, zonnebloemolie, verdikkingsmiddel (xanthaangom), conserveermiddelen (kaliumsorbaat, natriumbenzoaat), TARWEmeel], uienblokjes 7%.
Bereidingswijze: Folie eerst verwijderen. In een voorverwarmde oven (hetelucht, 220ºC): de Frikandel Speciaal Pizza ca. 20 minuten (diepgevroren) of ca. 7 minuten (ontdooid) bakken. In een voorverwarmde oven (boven-/ onderwarmte, 220ºC): de frikandel speciaal Pizza ca. 20-22 minuten (diepgevroren) of ca. 7-9 minuten (ontdooid) bakken. De bereidingswijze kan per oven of apparaat variëren. VOOR CONSUMPTIE DOOR EN DOOR VERHITTEN.
Houdbaarheid: In de koelkast: 48 uur. In de diepvriezer: * 1 week, ** 3 weken, *** zie houdbaarheidsdatum. Bij -18 ºC ten minste houdbaar tot: zie datum op de zijkant van deze verpakking.
NA ONTDOOIEN NIET OPNIEUW INVRIEZEN.