Review: Friet Elite, Maastricht

We schrijven 13 februari, een dag voor Valentijnsdag. Herinnert u zich de hartenbreker? Eigenlijk zou het dit weekend vastel... laat maar.. We besluiten toch even de stad in te trekken. We trotseren de snijdende wind en spotten onderweg enkele verloren zielen. Een trieste aanblik.


En het was al een trieste ochtend. Formulieren invullen om even bij de buren op bezoek te mogen. Of we weer een Tour de Belgique gingen maken? Een andere keer, we willen immers ook niet in freeqantaine.
Toen we in het ooit zo bruisende centrum aankwamen checkten we de freecanradar. Deze dirigeerde ons naar Achter het Vleeshuis 7, hartje binnenstad. Er zit daar een knaaghut die befaamd is bij de locals. Ze hebben frietvarianten van hoge kwaliteit.. Friet Elite! Zelfgemaakte snacks staan ook al langer op het menu, evenals een speciale bruine leuning!

Nu zijn we bij de redactie niet snel onder de indruk. En om eerlijk te zijn hebben we weinig tot niks met de ultra hippe knaaghutten die pretenderen iets magisch te hebben. Uitjes van de velden in de Dordogne of verse curry ingevlogen vanuit Frankfurt. Maar bij het zien van een foto raakten we al snel in extase. Tijd om ze te onderwerpen aan een knaagtest!

Binnen worden begroet door een vriendelijke knaagmevrouw en de bakmeneer van dienst. Bij het horen van onze bestelling begon hij als een Panoramix in zijn ketel te roeren. Graag proef je op dat moment dan nog een beetje sfeer of probeer je het geheime recept te ontfutselen. Helaas, we worden verzocht even buiten te wachten.

Image
Image
Image
Gelukkig is al vrij snel de bestelling klaar en mogen we hem in ontvangst nemen. In verband met de kou zoeken we snel een knaagplek in de winterzon. Presentatie, dat is het eerste wat opvalt. Het ziet er echt frikantastisch uit. Een mooi kartonnen knaagbak en een houten knaagvork zonder zaagrand. Dat roept altijd even twijfels op. Een mooie inkeping en dito sausverdeling. Goudbruin van kleur. Uitjes. Nou ja, jullie zien het zelf..

Deze candle is top qua smaak en structuur, de houten knaagvork gleed als een schaatsijzer door de candle. Weer eens wat anders dan een scheve schaats. De topping komt waarschijnlijk van het Mooswief. Een lokaal en eeuwenoud kruid, die de Panaromix er met liefde opgelegd heeft. De gebakken mini uitjes en rode uien vlokken geven een heerlijke nasmaak die nog uren blijft hangen. Genieten!

Dit waren twee topstaven, elitair goed gewoon. Een Freecandle Special hoe hij hoort te zijn, met een geweldige twist die de originele smaak niet verbloemd, maar juist net die extra smaak geeft die je bij blijft.

Hier komen we nog eens knagen.
5 Freecandles!
Image