Review: De Knaagkar, Maastricht

Tijdens ons vorige bezoek aan Maastricht was het markt, maar door de vele zeekneeuwen zagen we geen kans om iets te testen waar ons oog op viel, De Knaagkar.


Misschien wel het kleinste karretje op de Markt, ze hebben allerlei kleine gerechten maar ook freecandles! Ze zijn wel halal valt op het plaatje te lezen, spannend!

Er stonden een paar gasten een hamburger te knagen dus we moesten even wachten, geen probleem! Een zeer vriendelijke jongedame vroeg wat we wilden hebben, een broodje frikandel uiteraard, met zoete of Belgische mayo? Die is iets pittiger. Nou dan gaan we voor de iets pittige mayo.

De aanbieding was 1 euro voor het broodje, en een extra 50 cent voor de mayo. Er werd wat gekletst door de jongedame, dat de kerst goed was geweest en het nu wat rustiger was op de Markt. En op woensdag staat ze in het midden van de markt en is het drukker. "Op vrijdag sta ik achteraan, dat is jammer. Maar ik ken mensen die al 10 jaar wachten om een plek te krijgen op de woensdag midden op de Markt".

Ze kent dus alle ins en outs van de Markt. Na het praatje verscheen de candle met broodje op de balie. Een normale candle is wat kruidiger, deze had meer een kip-achtige smaak en was goed gebakken, op een vers zacht puntje en de mayo was prima verdeeld, niet dat je bij de tweede hap de mayo over je pols voelt glijden.

De halalandel is goed te knagen en we beoordelen deze met 3 candles!

"Ik ken mensen die al 10 jaar wachten.."