Review: Hotel/Frituur Sansa, Maastricht

Roomservice, buffet, een lekkere matras met verse lakens en Rob Geus die een certificaat uitdeelt nadat hij de badkamer met blacklight schoon heeft verklaard. Daar scan je naar bij het boeken van een kamertje. Vergeet dit alles, Hotel Sansa heeft gewoon een frituur onder hetzelfde dak. En niet alleen voor hun slaapgasten..

De receptie heeft een glazen balie waar ze hun waren in hebben uitgestald. De uiterst vriendelijke receptionisten ontvangen klanten alsof je hun huiskamer binnen stapt. Een slaapplek hadden we al dus we bestellen enkel een bruine sausmatras met witte kussentjes om de nacht mee door te brengen. En om echt goed te kunnen slapen bestellen we er nog een kapsalon bij. Of deze geknipte combinatie resulteert in een nachtmerrie of natte droom vraagt u zich af?

Terwijl we onze haren losgooien en ons ontdoen van een berg Waals stof nemen we plaats aan tafel. Over stof gesproken, vandaag waren we samen met F. Em in Brussel voor een workshop van the one and only Grand Master Freecandle. U begrijpt, voor het opdoen van leerstof. Hij leerde ons hoe je het beste aan de frituurpan knoppen draait. Op welk toerental je het onderste uit de pan spint en met welke naalden je de flessen moet inprikken voor een juiste saus verdeling. Masters!

Terwijl we na genieten van deze mooie dag klinkt de receptiebel. De receptionist brengt onze bestelling zelfs aan tafel, toch een soort roomservice! Een kapsalon waarvan je kort pittig kapsel dansende Andrelon lokken krijgt, wauw! De staaf strak in zijn velletje met een out of bed look van glanzende rooie uitjes en mayo/curry krullen om lekker in te woelen. De frieten en gehaktbal van F. Em maken het feest compleet, ook zij is onder de indruk! Eerder vandaag vertelde ene Rick ons ook al dat de borden van deze tent wel door zijn broer Bob geschilderd konden zijn, en zo is het!

De smaak sluit aan op dit spektakelstuk en we kunnen er nog lang over doorgaan.. Maar deze totaalbeleving beoordelen we gewoon met 5 Freecandles. Een natte droom!