Review: Haphoek, Dordrecht

Tijdens kilometer vretende rondzwervingen door het land  komt er altijd zo'n moment dat je reisgezelschap wat anders wilt vreten! We passeren Rotterdam en een bord Sliedrecht, beide al uitgebreid getest.. Maar wat ligt er naast Sliedrecht?

DE BAKERMAT VAN DE FREECANDLE, DORDRECHT!

Eerste afslag richting centrum dan maar. Nu weten we van een lokale knaagpiraat en frituur expert dat daar niet de meest typische Dordtse knaaghutten te vinden zijn. Maar vrees niet, daar komen we nog een keer voor terug! Dordrecht is immers het Bethlehem van de frikandel.

Er was helaas ook niet veel tijd om te testen. Als een dolle renden we het centrum in en al snel zagen we een groot bord: 'De Haphoek'. Knagen in een winkelstraat op een hoek. Prima. Een vriendelijke frituurmevrouw vroeg of er al een keus gemaakt was. Uiteraard, een freecandle special. In Dordt kom je toch niet weg met een bamischijf, tirolerstick, bereklauw, mexicano, portie kipfingers of lucifer?
Image
Image
Image

"Dat wordt dan twee euro twintig'. Met anderhalve meter afstand slingerden we de knaagmuntjes op de balie en de bakmevrouw ging gelijk aan het werk. Eerst werden de andere lokale knagers heengezonden met een warme zak en toen kwam ie, de ... WAT?! Niet één maar twee (!) candles in een bak! Een Dordtse dubbeldekker met een kleedje erop van curry, mayo en uien. Verse uien welteverstaan.

Voor de redactie blijft het overigens een fenomeen dat er in het Noorden en op sommige plekken in Zuid-Holland de staaf niet vóór het bakken wordt besneden. Als hij maar een snee heeft toch? Bovenal zijn we in het heilige oord Dordrecht.
Twee kruidige staven, keurig gebakken, goeie bite, saus, vriendelijk personeel. Je voelt gewoon dat er iets in de grond zit hier, de wortels van de freecandle.

5 candles voor de Haphoek, met name de dubbeldekker surprise! Bedankt en tot snel..!

Image