Guest Review: De Knoflook Frikandel

Vandaag de eer aan LukeDaDuke van @frituur_cultuur, u kent hem nog van de Eindhoven Frikantour, om de Knoflook Frikandel aan een test te onderwerpen.

Op vrijdagochtend vroeg mijn vrouw aan mijn zoontje de vraag wat hij graag wilde eten ‘s avonds. Hij sprak de magische woorden: “Frikandel!”, “En ook frietjes. Die vind ik ook lekker.”

En zo geschiede.

Papa pakt vroeg op de avond de fiets naar Cafetaria De Hulst in Geldrop. Vroeg op de avond, want het kan er rete-druk zijn. De bestelling is snel geplaatst: twee kip-champignon kroketten (voor mijn vrouw), twee frikandellen (1 voor mijn zoontje en 1 voor mij), voor €5,25 aan friet en... een knoflook frikandel! (Voor mij!)

Nog nooit gegeten en waarom niet?
Frikandel, knoflook, dat moet fantastisch zijn!

Na een kleine 10 minuten is de bestelling klaar en loop ik de tent uit, die vol begint te lopen; populaire plek. Ik pak snel mijn fiets en snoep wat friet uit de zak. Zouden ze knoflook stukjes in de frikandel hebben geduwd?

De poort open, fiets tegen de muur, zoonlief roept: “FRIKANDEL!” en ik pak snel de (belgische) mayo en curry uit de koelkast.

Als ik de papieren tas open, komt de knoflook me tegemoet. Mijn zoontje vraagt om zijn frikandel, dus die pak ik eerst. Dan het zakje met de knoflook frikandel. Door het zakje voel ik een plastic bakje. Een kleine teleurstelling; geen knoflook door de frikandel heen. Maar de teleurstelling maakt snel plaats voor vreugde!
Het lijkt een speciaal, maar dan met knoflooksaus. Plus uitjes. Plus paprikapoeder.

Snel snijd ik een stuk van de del af en beweeg het snel naar mijn mond.

Verrassend! Frisse knoflook saus, warme frikandel, harde uitjes... verdomd lekker! Snel nog een hap.
Ik vraag me af waarom ik deze del nu pas op het bord zag... een winner! 5 Freecandles!

De frikandel van mijn zoontje is trouwens ook op. Hij vraagt: “Mag ik asjeblief van tafel?” Als hij weg loopt, liggen er nog een paar frietjes op zijn bord. De frikandel heeft het bij hem ook gewonnen.

Zo vader, zo zoon.