Review: ‘t Friethuis, Sliedrecht

We waren deze week op weg naar Rotterdam maar moesten tanken.. De meest snelle optie was Sliedrecht. We willen immers niet zonder een lege tank onze weg vervolgen op zoek naar Freecandles in alle gemeentes in Nederland..!


De Freecanmap is in ontwikkeling, en de Drechtsteden horen daar ook bij! Tijdens het tanken vonden we een cafetaria in de buurt die open was. Geopend vanaf 12.00. Gelegen in een gezellige volksbuurt van Sliedrecht. Omstreeks 12.30 stapten we naar binnen, aan de buitenkant een goed verzorgde zaak en aan de binnenkant ook. Alles netjes en een aantal locals waren aan het wachten op de bestelling. Dat is een goed teken, frikanradar technisch gezien. 

Vriendelijk werden we gevraagd wat de bestelling mocht zijn, terwijl ze een uitgebreide kaart hebben was er enige twijfel, maar uiteraard een freecandle special. “Neem lekker plaats, we komen de bestelling zo brengen”. Ondertussen werden de afhaal bestellingen verwerkt en na een paar minuten stond er een freecandle op tafel. Dienblad, vorkje zonder zaagtand voor de friet, vorkje met zaagtand voor de freecandle. Zo hoort het!

Na de eerste hap was het al duidelijk, verse uitjes, goed en lang genoeg gebakken, saus verdeling fantastisch. Een lekkere stevige curry waarvan we het merk niet helemaal konden plaatsen. De curry is voor ons nog een geheim van Sliedrecht! 

We beoordelen deze met 4 candles.