Review: Euroborg, Groningen.

Groningen, die provincie hebben we nog niet getest. En gezien de freecandle de moeder is der snacks besluiten we van deze moederdag een speciale te maken. Alhoewel, speciaal?


Al vroeg vertrekken we uit vanuit het Zuiden richting Noorden. Onderweg krijgen we gezelschap van F. Rickandel en D. Elle. Een lange reis wacht ons, maar het zonnetje schijnt. Onderweg vertelt Elle dat de witte ui zijn voorkeur heeft terwijl Rickandel en ik ons vergapen aan de vele knooievaars. Ze cirkelen boven een weiland wachtend op het ontspruiten van de frikanplant. Boer Mook probeert ze vergeefs te verjagen met zijn tractor.

Prachtige lente taferelen op deze zonnige zondag. Wegdromend bij het commentaar van D. Frikattenborough schrikken we plots wakker. Op de horizon de Euroborg, of hoe ze het tegenwoordig ook noemen. Het stadion van FC Groningen.

Dat wij niet als enige aan het dagdromen waren blijkt wel wanneer niet één, maar alle verkeersleiders elkaar gapend aankijken wanneer we vragen naar onze parkeerplaats. Na een rondje polonaise rijden komen we gelukkig net op tijd aan. Dat zou toch beter moeten.

Enfin, we draaideuren naar binnen en lopen direct in de klauwen van een grijpgrage-spandoek-inpik-fouilleer-meneer. Blijkbaar hadden we een 'Dit spandoek is frituurvet vrij en niet vlambaar certificaat' nodig. Is dit de ontvangst waar je op wacht na een reis van 320km? Niet echt..

We vervolgen onze weg richting ons ui-vak en onze teleurstelling is direct verdwenen bij het zien van de catering. WAUW! Fantastische prijzen, magnifiek assortiment, branding on point, alles! Of het ook zo smaakt?

Ja, alles is goed hier. En dat de barvrouw tweemaal een verkeerde bestelling verwerkt nemen we haar niet kwalijk, ook zij viert vandaag de moeder.

FC Groningen jullie, nou.. jullie chefkok, wint het Knaagwaydays klassement van seizoen 2018-2019. Fantastische!

5 Freecandles.