Review, de Buffel, Maastricht

Oh, Oh, Oh, wat was het warm..! Ongekende temperaturen in ons kleine frituurlandje. Hitterecords, de hele mainstream media was er reppend over en er werd gestrooid met codes. Geel, rood, maar waar blijft die wit dan? De wit van van extra uien.

Na een aantal weken hard werken was de redactie wederom in Maastricht, één van de plekken waar je eigenlijk niet wil zijn tijdens een hittegolf. Respect aan alle knagers in het oosten waar de temperatuur ook de minimale voorbak temperatuur aantikte.

Het verschil is 140 graden, maar we zijn toch bereid om te testen. We zijn aanbeland bij frituur de Buffel op de Kesselskade, een waterbuffel slaat veel veel vocht op, een absolute must tijdens deze dagen.

We bestellen twee Jupiler en twee freecandle specials. Na een aantal minuten komt onze bestelling op tafel. In een kartonnen bakje , met bestek, en een perfecte saus en uien verdeling.. De bite is goed en de nasmaak ook, we bestellen nog een Jupiler, en de ober zet geen blikje op tafel maar gewoon een glas, zoals het heurt.

Met deze temperaturen is frituren een harde opgave, veel zaken aka knaaghutten hebben geen airco. Respect aan Cafetaria de Buffel.

De redactie kent deze plaats al vanaf 2004, en na een aantal overnames kunnen wij bevestigen dat je hier goed tot zeer goed kunt knagen. 5 Freecandles.