Review: Brasserie Leidseplein, Chersonissos (Kreta)

Zoals jullie gezien hebben werken en knagen we flink door om de freecanmap uit te breiden. Veel research, reizen, onbegaanbare paden, altijd ready voor een candle, ook al is ie niet altijd steady. Het is inmiddels juni, en vele knagers bereidden zich voor op de zomervakantie. Waar gaan we heen, en wat gaan we doen? De redactie had dit zelfde gevoel, dus de kaart werd erbij gepakt.


Geloof je dat? Tuurlijk niet. een tijdje geleden waren we in Den Haag en knaagden we een candle die super steady was. Nu waren er een aantal jaar geleden ook een aantal Knagenezen die een legendarisch programma maakten met een hoop culinaire hoogstandjes. En waar waren deze Knageneesjes op vakantie? OH OH.....FREECANCHERSO.

Legendarische uitspraken werden cult, maar zou de kwaliteit op Chersonissos nog hetzelfde zijn nu de hype over is? Voor jullie een vraag, voor ons een missie. We boekten een ticket en een aantal weken later waren we daar.
Na het een en ander uitgezocht te hebben was er een doel: Hoek van Holland a.k.a. 'Leidseplein'. Nu heet dit al zo sinds 1999, dus waar die miljarden gebleven zijn na de crisis is een vraag, anders had je dit gebied toch tenminste een fatsoenlijke Griekse naam gegeven.

Enfin, genoeg daarover. We hebben een missie. Die knaaghut vinden. Deze keer was er nog een tester mee op reis, J. Snacky.
Met goede hoop liepen we speurend langs de kustlijn waar vriendelijke restaurant eigenaars je binnen proberen te lokken om wat te knagen, maar daar gaan we niet voor. We betalen toch geen ticket om Grieks te eten in Griekenland, dahaag.
Na een aantal minuten lopen, zijstraatje in, keramieken potten, houten fallussen, schepnetten, schelpen, opblaasdonuts, luchtbedden, schaaltjes bestaande uit scherfjes van gebroken borden (waren de candles niet goed en zou dit een hint zijn om niet te testen?).

We moesten omschakelen en de voetreis vervolgen. En dan opeens, een soort Hollywood bord: 'STARBEACH'. De plek waar Nederlanders zich van hun beste kant laten zien in het hoogseizoen. Maar wat ligt er net voor STARBEACH? Juist, Hoek van Holland. We zijn er. Een soort fata morgana lijkt het. Een knaagpaleis met een trapje, terras, parasolletjes, de hele mikmak.

Wat we even vergeten waren is dat het 12.42 was. Griekse klok dus eigenlijk 11.42. Dat dit niet een gebruikelijke tijd is om een candle te knagen werd ons snel duidelijk. We waren de eerste klanten zo op het oog.
De bedienmevrouw was vriendelijk, en we namen plaats. "What you like?" Eigenlijk hoop je na een lange reis een soort lokale specialiteit te ontdekken, een Freecanacropolis of een zeusjespecial, of misschien een speciale Poseidon knaagvork? (wiki)
Niks minder waar, gewoon een pure freecandle special.
Na een aantal minuten kwamen ze met met de wind mee op tafel, "Sorry it took so long". Maakt niet uit schat, de vlucht was 3 uur dus dan valt dit wel mee. Het viel J. Snacky meteen op dat de curry wat zoeter was. Geen invloed van de zee want die is zout. Het is de zoete invloed waarschijnlijk van de vriendelijke Grieken. Na een aantal happen waren we er uit, een goeie candle, prima sausverdeling, knaagtandvork, verse uien en een goeie afterbite. Tevreden en voldaan.

We geven Hoek van Holland 4 candles.

Dus jullie kunnen in het hoogseizoen deze zomer gerust gaan knagen..