Review: Amis Grill & Snacks, Maastricht.

Sinds jaar en dag vind je op de Kleine Gracht Amis. Een snackbar/grillroom die sinds kort een metamorfose heeft ondergaan. Broodnodig met de nodige concurrentie op steenworp afstand. Broodnodig hadden we deze avond ook een staaf nodig na het nuttigen van enkele beschuimde rakkers..


Daar we het gros van deze stavenbakkers al getest hadden werd het tijd om dit gebied te completeren. Benieuwd naar de gerenoveerde stavenbakkerij is het dus tijd voor een staaf van Amis..

De enigzins kille zaak die Amis eerst was is volledig op de schop gegaan en levert hiermee een warme bijdrage aan de straat. Dat vinden we mooi! Binnen wacht ons een vriendelijke ontvangst en we plaatsen onze voorspelbare bestelling; "Twee units speciaal graag!"

We nemen plaats aan een tafeltje bij het raam. Gedekt met een Oosters kleedje wanen we ons direct in hogere sferen. Als vervolgens de gebakken geest uit de pan op tafel wordt getoverd zetten we snel onze vork in de units. Voor je het weet vliegen ze op hun witte tapijtje de deur uit!

Stevig gebakken en een lekkere streep saus in zijn buikje, zoals het hoort! Helaas heeft de knaagvork geen zaagtanden waardoor we enige moeite hebben bij het hakken van onze boomstronk. Gelukkig is onze coördinatie nog net steady genoeg om dit te kunnen handelen en hoeven we hem niet over een schuif-af naar binnen te glijden..!

Ami(go)s, jullie mogen blijven!
4 Freecandles.