Receta: Roer La Cándelas

Na een mislukte poging om in de Ufryted States freecandleplanten te verbouwen, moest er een tweede poging gedaan worden, en wel aan de andere kant van het land, aan de grens met Mexico. De vlucht duurde 15 uur vanaf Schiphol, maar dan heb je ook wat..


Met een redelijke jetlag waren we er dan, in Acapulco. De rit met de Jeep was lang en hobbelig, en de bestuurder vertelde verhalen over de slechte verhouding tussen Mexico en de USA in gebrekkig Engels, maar we begrepen dat het niet best was. ''The wall, the wall', 'Not there', 'Never'. Hij was zelf taxichauffeur en had volop werk, wat voor velen niet het geval is. 

Na een kleine 3 kwartier kwamen we aan op onze bestemming. Daar konden we gelukkig al de doos met ingrediënten ophalas bij het postkantoras die we een week voor vertrek hadden verstuurd.

Dit pakket bevat:

  • 1 Pak van 5 stuks Mora freecandles
  • Taco kruiden
  • Olijfolie
  • Koriander
  • Peper
  • 1 Pot salsa saus
  • 1 Flesje hotsauce
  • 1 Blik kidney bonen
  • 2 Tenen knoflook
  • 1 Blik mais
  • Kleine verpakking ijsbergsla
  • Taco schelpen, 2 verpakkingen van 12 stuks
  • 1 Oranje paprika
  • Strooikaas, jong belegen.
  •  2 Sixpacks Dors tequila
  • Chili poeder
  • 1 Tomaat
  • Peterselie
Bereidingsweizos

De air-bnb waar we verbleven had een fijne keuken, die gelukkig ook echt overeenkwam met wat we geboekt hadden. Vanwege de houdbaarheid van de producten begonnen we meteen alles fijn te snijden voor de 'Roer la Candelas' en deze te vermengen met de tacokruidas, zodat alles even lekker kon intrekken, even alle melanges laten vermengen.

Een half uurtje later werden de Candelas schelpen in de oven gelegd, 4/5 minuten op 180 graden, top. De vulling van de 'Roer la Candelas' werd op een laag vuurtje gebakken, tot het goed warm was. De schelpen werden gevuld, en afgetopt met de strooikaas, tacosaus, beetje koriander on top.
We renden snel naar iets wat we gezien hadden op het web voor vertrek. Een maquette van wat mogelijk een schaalmodel is voor 'The wall' waar onze taxi chauffeur het over had. Deze stond in het kleine winkelcentrum.

Met trots maakten we foto's van de 'Roer la Candelas' en het dan nu, de smaak. DE SMAAK.

Een ultieme mix van Mexicaanse en en Nederlandse producten. En kijk, wie komt daar aan? De taxichauffeur met zijn vrouw, ze hebben net boodschappen gedaan. We zijn niet de gierigste natuurlijk en bieden het koppel een bordje aan met de Candelas. Er werd iets gezegd in het Mexicaans, en daarna werden we omhelst, met veel emotie.

Het was duidelijk dat de Mexicanen dit recept respecteren, we hebben het op een briefje geschreven en achtergelaten bij de taxichauffeur zodat hij het kan delen met zijn familie.

Gracias !