Recept: De Hartenbreker

Verras nu je geliefde met de Hartenbreker. Een heerlijke mix van chocolade en freecandles op een bedje van rozenblaadjes. Iedere hap is een verassing en met liefde gemaakt. Lekker samen met je freecanlover wegsmikkelen!


Met valentijnsdag in het vooruitzicht wil je natuurlijk het allerbeste voor je dushi. Een speciaal is deze dag niet speciaal genoeg. En daarom helpen wij je op weg met ons Hartenbreker recept. Zet de ingrediënten op je lijstje en vervarm alvast je oven voor!

Ingrediënten:

  • 4 Mora oven frikandellen
  • 2 Pakken chocoladecake mix
  • 1 Tube Zaanse mayonaise
  • 1 Tube Zaanse curry ketchup
  • 1 Gele ui
  • 1 Reep melk chocolade
  • 1 Pak M&M's
  • 1 Doosje Dr. Oetker decoratiestiften
  • 1 Bosje rode rozen

Zelf toevoegen:

  • 400 ml water
  • 1 el Olijfolie
  • 1 Kaars

Temperatuur en baktijd:

  • Elektrische oven: 55-65min op 160º
  • Hetelucht oven: 55-65min op 145º
  • Airfryer: 45min op 140º

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor.
  2. Hak de staven en uitjes fijn.
  3. Meng de mix, uitjes, stukjes candle en het water in een beslagkom met een spatel tot een glad en klontvrij beslag (niet luchtig kloppen).
  4. Vet je bakvorm in met een laagje boter of olie en vul deze met het beslag.
  5. Bak de Hartenbreker in 55-65 minuten op een rooster in het midden van de oven. De Hartenbreker is gaar als je met een prikker in het midden van de cake prikt en deze er weer schoon uitkomt.
  6. Laat na het bakken de Hartenbreker ca. 5 minuten rusten en verwijder vervolgens voorzichtig de bakvorm.
  7. Terwijl je Hartenbreker afkoelt bak je 2 oven staven af en smelt je je reep chocolade. Deze gaat als ultieme garnering over je cake.
  8. Knagen.

Fijne frikanvalentijn lieve knagertjes!