Freecandle en de Knaag Kruidenier

Nederland is klein, de USA is groot. Groot in wat? Groot in frituren, ze frituren alles wat in een mand past. Omdat we als redactie onze frikanhorizon willen uitbreiden boekte een reporter een reis naar Chicago, the Windy City.

We gingen opzoek naar een geschikte plek om frikandellenplanten te verbouwen in Illinois.
Na wat research gedaan te hebben kregen we een tip.
In de Westloop is de wind niet zo sterk als in de Southloop, die zeer sterk is omdat de wind wordt overgeblazen vanuit Canada over Lake Michigan.

Na een aantal potentiele plekken die we bezochten was er een optie. Een tuin boven op een dak van een gebouw met 6 verdiepingen. Het was koud, heel koud. Om deze eventuele locatie frikanwaardig te maken voor de emperium uitbreiding, daar komen skills bij kijken.

Water is er genoeg om de frikandellen planten te voeden, maar er zijn ook ook leidingen nodig op deze hoogte om de mayo en curry stroom vloeiend te houden.

Na wat onderhandelingen was het proces in werking gezet, zaden werden geplant, en binnen drie dagen komt er normaal gesproken een frikanspruit boven. Helaas gebeurde dit niet.

Misschien was het de kou, de windrichting?

In die week kregen we ook een foto doorgestuurd vanuit Los Angeles. Qua temperatuur een beter constant klimaat om frikandellenplanten te kweken, zou dit de geheime locatie in de USA zijn?

To be fritinued..