Freecandle en de gezonken review.

Het Ibiza van het Noorden. Geen vorkjes maar Lepelaars. Zeeblaffers en een Potvis lul. Texel bij vloed en Texxl bij eb. Gekapskei.. gekaspkei.. gekragerei.. gekapsepekei.. gekakske.. gekastpij.. GEZONKEN reviews en piraten. Lukt het ons de review boven water te halen? Geschiedenisboeken vertellen ons dat er jaren geleden, toen Texel nog geen eiland was, ene kapitein D. de Meeuw een kostbare …

Review: Haphoek, Dordrecht

Tijdens kilometer vretende rondzwervingen door het land  komt er altijd zo’n moment dat je reisgezelschap wat anders wilt vreten! We passeren Rotterdam en een bord Sliedrecht, beide al uitgebreid getest.. Maar wat ligt er naast Sliedrecht? DE BAKERMAT VAN DE FREECANDLE, DORDRECHT! Eerste afslag richting centrum dan maar. Nu weten we van een lokale knaagpiraat en frituur expert dat daar …

Review: Friedt, Maasdtrichdt.

Er zou een knaaghudt verbouwdt zijn dtie voorheen Dte Kommel heedtdte. Medt goede knaaglusdt verdtrokken we in dte knaagmobile en parkeerdten we in dte buurdt. Medt onze mini repordter Knaagdtoo als back up suppordt kwamen we na 10 minudten lopen aan bij Friedt..Bij binnenkomsdt was dte zaak leeg, helemaal niemandt! Dtoen hoordten we een sdtem vanachdter dte knaaghudtbesdtelbalie dtie onze besdtelling …

Review: Hotel/Frituur Sansa, Maastricht

Terwijl we onze haren losgooien en ons ontdoen van een berg Waals stof nemen we plaats aan tafel. Over stof gesproken, vandaag waren we samen met F. Em in Brussel voor een workshop van the one and only Grand Master Freecandle. U begrijpt, voor het opdoen van leerstof. Hij leerde ons hoe je het beste aan de frituurpan knoppen draait. Op …

Review, de Buffel, Maastricht

Oh, Oh, Oh, wat was het warm..! Ongekende temperaturen in ons kleine frituurlandje. Hitterecords, de hele mainstream media was er reppend over en er werd gestrooid met codes. Geel, rood, maar waar blijft die wit dan? De wit van van extra uien. Het verschil is 140 graden, maar we zijn toch bereid om te testen. We zijn aanbeland bij frituur …

Review: Brasserie Leidseplein, Chersonissos (Kreta)

Zoals jullie gezien hebben werken en knagen we flink door om de freecanmap uit te breiden. Veel research, reizen, onbegaanbare paden, altijd ready voor een candle, ook al is ie niet altijd steady. Het is inmiddels juni, en vele knagers bereidden zich voor op de zomervakantie. Waar gaan we heen, en wat gaan we doen? De redactie had dit zelfde gevoel, …